Soyudulmuş çayın təhlükəsi nədir
Soyudulmuş çayın təhlükəsi nədir
Mütəxəssislər, soyudulmuş bir çay içərisində amin turşuları və vitaminlər parçalandığını və faydalı maddələrin zəhərli olacağını iddia edirlər. Bundan əlavə, belə bir içki maddələr mübadiləsini ləngidir. Qeyd edək ki, mayenin temperaturu nə qədər aşağı olarsa, proseslər o qədər aktiv olur.İçkinin artıq səthdə görünən yağlı filmə uyğun olmadığını başa düşə bilərsiniz. Artıq belə çay içə bilməzsiniz. Amerikalı elm adamları, otuz altı dərəcəyə qədər soyudulmuş bir içki dəmir çatışmazlığına səbəb ola biləcəyini təyin etdilər, çünki onun molekulları ferritin molekullarını bloklayır.