Niyə mən dəsmalları mikrodalğada yuyuram

"Şəxsi təcrübə"
Bir dəfə anama baş çəkdim və çox qəribə bir şey gördüm: mikrodalğalı sobada mətbəx dəsmalları yuyurdu. Dəhşətim var idi. Niyə bunu edir? Bu təhlükəsiz deyil. Ancaq ana qəti əmin idiki bu gözəl üsuldur. Uzun müddətdir bu metoddan istifadə edir və mikrodalğalı sobadan sonra mətbəx toxumalarının demək olar ki, yeni olduğunu söyləyir.
Pişirildikdən sonra dəsmallar demək olar ki, heç paltaryuyan maşında və ya əllə bu cür yuyulmurdu. Nəticədə onları atıb yenisini almalı olurdum. Anamın üsulunu yoxlamaq qərarına gəldim və mikrodalğadan istifadə etdim. Nəticədə təəccüblü olaraq dəsmallarındakı köhnə ləkələr çıxarıldı.

Bunu necə etmək olar?
Əvvəlcə dəsmalları islatmaq və sabunlamaq lazımdır.Diqqətlə bir plastik torbaya qoymaq lazımdır.Sonra dəsmallar mikrodalğalı sobaya qoyulmalı və 1,5 dəqiqə orta gücdə açılmalıdır. Dəsmal isti olmalıdır. Əgər istiləşmirlərsə, onları başqa 1,5 dəqiqə sobaya qoymalısınız.Sonra sobadan çıxara bilərsiniz. Bu, əllərinizlə deyil, forseps köməyi ilə edilməlidir ki, yanmasın. Sonra dəsmalı bir neçə dəfə suda yuyun və qurudun.